• +06 48 37 39 32
  • info@deanderefysio.nl

Behandel locatie(s)

Doel van de begeleiding is om  uw dagelijkse bezigheden weer zonder klachten uit te kunnen voeren.

De provocaties en belemmeringen zijn er tijdens uw gewone dagelijkse handelingen thuis, tijdens uw werkzaamheden of tijdens uw hobbymatige activiteiten.
Het is dan ook van belang om veilig lichaamsgebruik juist tijdens deze provocerende momenten samen te trainen, zodat u kunt ervaren dat u deze (pijnlijke)handelingen ook op een veilige wijze uit kunt voeren.

Dit kunnen we bespreken en trainen in onze praktijk ruimte of tijdens oefeningen op een behandel bank, maar het is natuurlijk veel zinniger om dit op de specifieke locaties door te nemen, daar waar u de problemen ervaart.                                                                                                   –

Eerst zult u wel enige controle en enige beheersing moeten krijgen over de veilige manier van bewegen.
Indien u echter weet waar u op moet letten en dit ook al wat uit kan voeren, is het zinvol om u te kunnen laten ervaren, dat dit ook mogelijk is tijdens uw specifieke probleemsituaties.

-Dit kan bij u thuis zijn, waar u klachten krijgt van uw nek, rug of armen, als u bijvoorbeeld uw baby in of uit bed of de box moet halen, of als u last heeft met het zitten in een stoel of op de bank of met het leeg halen van de wasmachine of de vaatwasser, met dweilen, ramen zemen of stofzuigen.
-Dit kan op kantoor zijn, waar u klachten heeft van rug, nek of arm tijdens het beeldscherm werk. Doordat een werkplek niet goed staat afgesteld kunnen klachten eerder naar voren komen. Ik zal U uitleg geven over de verschillende instelmogelijkheden die er zijn, zodat wij uw werkplek samen beter kunnen instellen. Verder zal u adviezen krijgen over mogelijke aanpassingen die nog genomen kunnen worden om het werken te optimaliseren.
-Dit kan in de fabriek zijn, waar u klachten krijgt als u aan de band staat, of tijdens het verplaatsen van materialen of door het veelvuldig bukken en tillen, of voorover gebogen werken.
-Dit kan bij een vrachtwagen of heftruck of bouwkraan zijn, als zitten hier nog steeds voor klachten kan zorgen.
-Dit kan ook op een stuk land zijn, als graven of spitten klachten blijft geven.

Zorgt U ervoor dat ik deze lijst verder uit kan breiden!

Juist in deze praktijk situaties zult U meer controle dienen te krijgen als u daar de handelingen uitvoert waarbij de klachten naar voren komen.
Blijft u hiermee sukkelen dan is het toch niet vreemd dat klachten iedere keer weer opspelen.
U kunt telkens weer naar uw vertrouwde therapeut gaan om u te masseren, u “los te maken” of ‘recht te zetten”.
Zou het niet zinvoller zijn als U er ZELF voor zorgt, dat u niet iedere keer weer vast komt te zitten of uw wervels(of het bekken) weer scheef gaan staan, doordat U uw lichaam onveilig blijft belasten.

Neem het heft  meer in eigen handen en leer veilig lichaamsgebruik aan!
WANT…ik hoop dat U nog vele jaren gegund zijn. In die jaren zullen er van Uw lichaam inspanningen gevergd worden om o.a. brood op de plank te krijgen. Zorg dat u controle krijgt over uw lichaam zodat u op een veilige manier het lichaam kan gebruiken en U uw lichaam gezond houdt, zodat U in de jaren die u krijgt, ook kunt genieten van uw lichaam en het niet als een last hoeft mee te torsen.