• +06 48 37 39 32
  • info@deanderefysio.nl

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut adviseert, behandelt en/of begeleidt mensen die fysieke problemen hebben met hun houding of met bewegen.
De klachten kunnen zich uiten in botten, spieren(pezen) , zenuwbanen en/of gewrichten(banden).

Hoe de therapeut  een behandeling of begeleiding uitvoert , en waar de meeste tijd aan besteed wordt(massage, oefeningen, mobilisatie technieken, adviezen, pijn beïnvloeding en spanningsregulering via fysiotechnische apparatuur zoals Ultra Geluid, verschillende stroomvormen, Ultra Korte Golf, maar ook via gekleurde tape(medical taping) en naaldjes (dry needling), heeft vooral te maken met welke specifieke cursussen de betreffende therapeut gevolgd heeft.

Ook bij mij in de ZelfZorg praktijk kunt u, met uw fysieke klacht, terecht voor fysiotherapie.
Mijn doel hierbij zal zijn om U weer pijnvrij te laten bewegen.

Dit wil ik realiseren door de beweeglijkheid van de gewrichten, die klachten geven met bewegen en/of  die belemmerd blijken met bewegen, te herstellen.
Door het toepassen van mobiliserende handgrepen worden de gewrichten zodanig bijgestuurd, dat de botten weer vrijer kunnen bewegen in de betreffende gewrichten.
Doordat dit doorbewegen(mobiliseren) niet in de eind standen plaats zal vinden, zal deze manier van mobiliseren niet pijnlijk zijn.
Als de beweeglijkheid van de gewrichten genormaliseerd kan worden, heeft dit ook invloed op de bijbehorende spieren en pezen rondom deze gewrichten, waardoor ook deze klachten zullen kunnen afnemen.

Naast deze therapie is het erg belangrijk dat U uw dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk moet blijven uitvoeren, maar dan wel op een zodanige wijze dat dit geen klachten oproept, zeker in de periode dat het herstel nog onvoldoende is opgetreden. Dit betekent dat u de handelingen waarbij u de klachten ervaart, tijdelijk op een andere(veilige) manier zal moeten leren uitvoeren. Ook hierbij zal ik u begeleiden.

Laten wij uw klachten samen aanpakken, door de beweeglijkheid te herstellen en uw manier van bewegen te optimaliseren, zodat u zelf uw lichaam de kans geeft uw blessure te genezen.
Kijk voor meer informatie over mijn behandelmogelijkheden onder de kopjes ZelfZorg, Hulpmiddelen en Mobilisatietechnieken.

In de ZelfZorg praktijk wordt geen gebruik gemaakt van fysiotechnische apparatuur en ook niet van naalden of gekleurde tape.