• +06 48 37 39 32
  • info@deanderefysio.nl

Blessure winkel

Klik hier om naar de webshop te gaan : Rafys hulpmiddelen

In de Zelfzorg praktijk willen wij u graag de mogelijkheid bieden om ZELF meer controle over uw blessures te verkrijgen.
Zo kunt u bij ons ook terecht voor informatie over braces en hulpmiddelen.
Als er een geschikte brace voor uw klacht aanwezig is, kunt u deze direct aanschaffen en/of uitproberen.

Een Brace kan gebruikt worden om belastende houdingen of belastende- en pijnlijke bewegingen (tijdelijk) te helpen vermijden.
U kunt denken aan een enkel brace, een knie brace of pols brace. Voor ieder gewricht is er tegenwoordig een brace beschikbaar. Verder zijn er ook nog braces  die voor meer ondersteuning zorgen, zoals een rib brace of een spier bandage.

Hulpmiddelen kunnen ingezet en gebruikt worden voor extra ondersteuning; ter stimulatie van het bewegen; maar ook om de belastbaarheid van spieren en gewrichten weer te verbeteren als de blessure afneemt. Deze hulpmiddelen kunt U thuis gebruiken zodat U hiervoor geen behandeling hoeft af te nemen.

  • Een balansbord kan gebruikt worden om de stabiliteit van de enkel en de knie thuis te kunnen oefenen.
  • Een elastische oefenband kan gebruikt worden om de spieren van armen en benen thuis wat selectiever te kunnen trainen.
  • Een schouder oefenkatrol kan helpen om de schouder zonder extra inspanning toch op een soepele wijze naar een uiterste stand te kunnen brengen
  • Verschillende zitsteunen kunnen uitgeprobeerd worden om te ervaren welk kussen voor de rug, uw rug de juiste ondersteuning geeft (voor in de auto, de bank, een keukenstoel of uw bureaustoel)

Wilt u meer weten? Klik dan hier