• +06 48 37 39 32
  • info@deanderefysio.nl

Provocaties en Herstel

Als krabbelen of wrijven uw huidwond provoceert en in stand houdt, zult U voor het herstelproces dat krabbelen toch zoveel mogelijk actief (probeer er zelf even af te blijven) en/of passief(tijdelijk via een pleister)moeten zien te vermijden totdat de (huid)wond genezen is.

Als zwikken, uw enkel klacht provoceert en in stand houdt, zult U voor het herstelproces deze pijnlijke zwik beweging actief(via scholing) en/of passief(tijdelijk via een hulpmiddel ) zo veel mogelijk moeten zien te vermijden totdat de blessure genezen is.

Als strekken van de knie, uw knie klacht(meniscus irritatie) provoceert en in stand houdt, zult U voor het herstelproces de pijnlijke strekbeweging , actief(via scholing) en/of passief(tijdelijk via een hulpmiddel) zo veel mogelijk moeten zien te vermijden totdat de blessure genezen is.

Als buigen in de knie, uw knie klacht(knie schijf probleem) provoceert en in stand houdt, zult U de pijnlijke buig beweging, actief(via scholing) en/of passief(tijdelijk met een hulpmiddel) zo veel mogelijk moeten zien te vermijden tot de blessure genezen is.

Als strekken in de elleboog, uw elleboog klacht(tennisarm) provoceert en in stand houdt, zult U de pijnlijke strek beweging, actief(via scholing) en/of passief(tijdelijk met een hulpmiddel) zo veel mogelijk moeten zien te vermijden tot de blessure genezen is.

Als heffen van de arm, uw schouder klacht(inklemming van spieren en/of slijmbeurs) provoceert en in stand houdt, zult U de pijnlijke hefbeweging, actief(via scholing) en/of passief(tijdelijk met een hulpmiddel) zo veel mogelijk moeten zien te vermijden tot de blessure genezen is.

Als buigen van de rug, uw rug klacht(spit, ischias, hernia) provoceert en in stand houdt, zult U de pijnlijke buig beweging, actief(via scholing) en/of passief(tijdelijk met een hulpmiddel) zo veel mogelijk moeten zien te vermijden tot de blessure genezen is.

Als strekken van de rug, uw rug klacht(facet probleem, artrose, stenose) provoceert en in stand houdt, zult U de pijnlijke strek beweging, actief(via scholing) en/of passief(tijdelijk met een hulpmiddel) zo veel mogelijk moeten zien te vermijden tot de blessure genezen is.

Als………Vult U dit verder in bij uw specifieke klacht / blessure!!

Door scholing, met uitleg over uw specifieke blessure en via het aanleren van veilig lichaamsgebruik, zult u ZELF controle kunnen krijgen over uw blessure. Hierbij eventueel nog geholpen door een brace om tijdelijk (alleen de) pijnlijke bewegingen te helpen vermijden.

Veilig lichaamsgebruik wil zeggen dat u de (provocerende) dagelijkse handelingen niet gaat vermijden, maar deze op een andere( en veilige) manier leert uitvoeren, zodat hierbij geen pijnlijke overbelasting optreedt  en u de kwetsbare plek niet klakkeloos blijft irriteren.