• +06 48 37 39 32
  • info@deanderefysio.nl

Nek klachten

Nek klachten:

Als u met nek klachten voor begeleiding naar de Zelfzorg praktijk komt, zal na de intake, gekeken worden of er belemmeringen zijn in de beweeglijkheid van uw nek, de schouders, de rug, het bekken en de benen.  Het optimaliseren van de beweeglijkheid vormt een wezenlijk onderdeel van de begeleiding, maar dat kunt u bij iedere therapeut verwachten.

De toegevoegde waarde van de Zelfzorg praktijk is echter dat we hier niet bij blijven steken, maar dat we verder gaan.
Nogmaals het is geen toeval dat klachten aan blijven houden of vaker terug komen! De kwetsbare plek wordt door u nog te vaak  overbelast en hier zult u zelf vat op moeten krijgen!
Want, genezing kan alleen optreden als u de overbelasting van uw blessure kan vermijden.
U zal ook controle moeten krijgen over de manier waarop u de nek gebruikt tijdens uw dagelijkse bezigheden. Alleen dan kan de nek voldoende genezen.

In de Zelfzorg praktijk vormt de (nek)SCHOLING  de kern van de begeleiding.

NEKscholing

De begeleiding in de ZelfZorg praktijk bij rug en nek klachten is gebaseerd op de STEP visie.

Wat is het beste advies als U nek klachten heeft en ook last krijgt tijdens bukken, voorover gebogen werken of het hanteren van lasten?

buk-technieken

Als U eerder het advies heeft gekregen om op één van beide manieren uw buk handelingen uit te voeren, is het niet vreemd dat U hier last van blijft houden!! Beide manieren zorgen namelijk nog steeds voor overbelasting van rug en nek klachten die veroorzaakt worden door buigproblemen zoals spit, brachialgie en hernia achtige ziekte beelden.

Er is echter een manier om uw bukhandelingen uit te voeren zonder dat de rug en de nek overbelast wordt.
De Stichting Ergonomie en Preventie(STEP) heeft een methode ontwikkeld( en wetenschappelijk getoetst) waarbij de rug, maar ook de nek, in een veilige stand gehouden kan worden.
Als u de GewichtHeffersTechnieken leert toepassen geeft u uw blessure wel de kans te herstellen.
GHT

Deze methode wordt U aangeleerd als u onder begeleiding komt in de ZelfZorg praktijk.